Welzijn op Recept, een samenwerking van de Gemeente Nijkerk, Gezondheidscentra Nijkerk, Huisartsenpraktijken en Sigma, hoopt binnenkort hun honderdste deelnemer te verwelkomen. De Nijkerkse Femke* is een van de deelnemers die dankzij Welzijn op Recept weer een zinvolle invulling en structuur aan haar leven heeft kunnen geven. Ze heeft een maatje gevonden waarmee ze tal van leuke dingen onderneemt en is vrijwilligster geworden bij het Zorgerf Buiten-Land.

Ze is opgewekt, goedlachs en een gezellige praatster. Maar ieder huisje heeft zijn kruisje en dat van Femke* (66 jaar) ook. Na een huwelijk van veertig jaar werd ze in 2019 weduwe. Femke* en haar man hadden een camper en gingen daar graag en veel mee op reis. Na het overlijden van haar man zag ze het niet zitten om alleen met de camper weg te gaan en deed hem van de hand. De dagen waren lang en leeg. Femke* fietst graag, maar vond het ongezellig om dat in haar eentje te doen. Ze is blij dat ze een kat heeft. ,,Er is dan toch iets thuis en als je thuiskomt heb je toch wat om tegen te praten.”

DE DAG DOORKOMEN Een half jaar na het overlijden van haar man ging ze voor een consult naar haar huisarts. Deze verwees haar naar Welzijn op Recept. Femke* stond hier wel open voor. ,,Ik heb moeite om mezelf te vermaken en de dag door te komen. Er zijn dagen dat ik niemand spreek. Ik heb drie kinderen, maar ik wil niet altijd afhankelijk van hen zijn. Zij hebben ook kinderen en hun werk”, zegt ze.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Arjen Gerritsma