De Oranjevereniging Nijkerk heeft een feestje te vieren. De Oranjeclub bestaat 11 augustus precies 110 jaar en dat is reden om de slingers en toeters van zolder te halen. Er komt een groot feest op het Plein in Nijkerk, te beginnen vanaf 11.00 uur en het wordt gevierd tot 19.00 uur. ‘Klein op het Plein’ is het verjaardags-thema. Om deze verjaardag te vieren is er gebak: de eerste 400 bezoekers kunnen bij de witte ‘oranjetent’ een gebakje halen OP=OP! De horeca van Nijkerk staat klaar om voor de inwendige mens te zorgen, uiteraard onder de geldende corona-voorwaarden/ regels. Er is een wedstrijd voor kinderen en volwassenen waarbij men zo lang mogelijk op een ‘rodeo-stier’ dient te zitten. De winnaar ontvangt een trofee voor zijn of haar bijdrage.

110 jaar geleden op 11 augustus werd de Oranjevereniging in Nijkerk opgericht met als doel de festiviteiten rond de verjaardag van de Koningin te organiseren, maar ook de herdenking (4 mei) en natuurlijk Bevrijdingsdag op 5 mei invulling te geven. Nu organiseren zij de festiviteiten rondom de verjaardag van Koning Willem – Alexander, de herdenkingsplechtigheid en bevrijdingsdag.

Wilt u als ouder toegang tot het afgesloten feestterrein?
Dan mag en kan de organisatie u vragen om een QR-code waarmee u kunt aantonen dat u een negatieve test-uitslag van (48 uur oud) heeft of gevaccineerd bent of corona heeft gehad. Zo kunnen zij coronaproof iedereen gezond houden. Kunt u geen QR-code tonen? Dan vragen zij u om een mondkapje te dragen.