In Museum Nijkerk is woensdag 18 september de expositie geopend van 100 jaar Hervormde Schoolvereniging Nijkerk (HSN). Op de zolder van het museum zijn allerlei oude kaarten, schoolfoto’s en schoolattributen te zien van zes basisscholen.  De opening werd verricht door de nieuwe algemeen directeur van de HSN, Marco van der Zwaard, die de speciale vlag verwijderd van een beeldscherm. Tot en met woensdag 30 oktober is deze kleinschalige expositie te zien in museum Nijkerk, Venestraat 16.

Overige festiviteiten:  

 

Op vrijdag 20 september ontvangen alle personeelsleden en ieder HSN-gezin het HSN-jubileummagazine dat speciaal voor dit eeuwfeest verschijnt. In het magazine staan onder andere verhalen, interviews, foto’s en een historisch overzicht.

Op vrijdag 20 en maandag 23 september treedt Matthijs Vlaardingerbroek op in De Fontein. Hij speelt dan voor alle leerlingen van de HSN de voorstelling ‘100 jaar schatrijk’.

In oktober staan nog meer jubileumactiviteiten gepland. D.V. woensdag 9 oktober vindt om 19.00 uur een jubileumviering/dankdienst plaats in de Grote Kerk, Holkerstraat 1.

De feestelijke afsluiting van ‘het feest van de eeuw’ volgt in de week van 18 oktober. Alle HSN-scholen organiseren dan hun eigen feestweek.

Foto Kees van den Heuvel