Van 16 tot en met 24 juli zijn de Explorers (15 tot 18 jaar) van Scouting Hiawatha op zomerkamp in Tsjechië. Ze verblijven in het Scouts and Environmental Education Centre Kapraluv Mlyn, gelegen nabij Brno. Vanwege het opgelopen aantal besmettingen in Nederland was het tot op het moment van vertrek erg spannend of het zomerkamp wel door kon gaan. 

Hein van Ruitenbeek, begeleider van de Explorers, is erg opgelucht dat hij niet op zoek hoefde te gaan naar een alternatieve kampbestemming in Nederland. “Vorig jaar verbleven wij vanwege de pandemie noodgedwongen op ons eigen clubterrein maar het liefst laten wij onze Explorers Europa ontdekken tijdens de zomerkampen. Door naast de geldende richtlijnen nog een aantal aanvullende maatregelen door te voeren, hebben we er in overleg met alle ouders voor kunnen zorgen dat onze jeugd dit jaar wel op kamp kon naar het buitenland. Alle deelnemers zijn voorafgaand aan het kamp gevaccineerd of negatief getest. Daarnaast doen we alleen activiteiten met onze eigen groep en reizen we uitsluitend met ons eigen busje. Nu we eenmaal op onze reisbestemming zijn merken we weinig verschil met de edities van voor de pandemie”.

De Explorers worden tijdens hun kamp uitgedaagd met een goed gevuld programma waarin kamperen en outdoor-activiteiten een belangrijke rol spelen. In de voorbije week hebben de jeugdleden onder andere een hike van 25 km gemaakt door de Tsjechische bossen en is er geabseild van een 30 meter hoge rots.