Afgelopen zaterdag turnden negen turnsters van NGV Excelsior hun individuele finale in Beekbergen. In de eerste ronde was het de beurt aan Sanne Unij en Suzanne Merkus in niveau H. Zij lieten keurige oefeningen zien en werden 7e en 6e in het klassement.

In ronde 3 was het de beurt aan de meiden van niveau G. Er werden goede oefeningen geturnd, helaas toch een aantal eisen niet gehaald en ook de zenuwen waren nu meer aanwezig. Desondanks pakte Roos Bakker het brons, gevolgd door Misha van Engelenburg die 5e werd met een 1e score op balk en 3e score op vloer. Bente Vliek werd 12e en Noor Smink 17e.

In ronde 4 was het de beurt aan de meiden niveau E. De temperatuur in de zaal was inmiddels opgelopen wat best invloed had. De meiden lieten keurige oefeningen zien, helaas op balk moesten zij allemaal een val incasseren. Manon Jongen werd 7e met een 2e plaats op brug, Lisa Reijersen werd 8e met een 1e plaats op brug en Nathalie  Theebe werd 13e.

We kunnen terugkijken op een geslaagde finale. Nu gaan de meiden zich opmaken voor de toestelfinales die 3 juni plaatsvinden in Nijmegen.

Verslag en Foto: Marieke Duits