Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig  of men moet een kaartje kopen bij de kaartautomaat. We merken dat het voor senioren soms lastig is om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe dit werkt. Daarom zij er in opdracht van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel maandelijks inloopspreekuren voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer. Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreiskorting, welk abonnement past het beste bij mij? De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat.  Ook kunnen ze stap voor stap op de computer laten zien waar en hoe u uw reis kunt plannen.

Het eerstvolgende inloopspreekuur is op donderdag 11 april 2019 van 14.00 – 15.30 uur.
Locatie: Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99 in Nijkerk.

 

 

Daarnaast worden er proefreisjes voor senioren georganiseerd.  Onder begeleiding van OV-ambassadeurs kan geoefend worden met het reizen in het openbaar vervoer. De OV-ambassadeurs kiezen een traject waarbij u met zowel de trein als met de bus reist. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw  OV-chipkaart en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen u met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

 

Wanneer?

Datum:                               Maandag 15 april 2019

Startplaats en -tijd:          Dit proefreisje vindt plaats vanuit Nijkerk.

Meenemen:                      Eigen OV-chipkaart of als u niet in bezit bent van een geldige OV-chipkaart kunt u een eenmalig kaartje kopen. Er wordt op eigen kosten gereisd.

 

Aanmelden:                       U kunt zich aanmelden voor dit proefreisje op

https://www.ervaarhetov.nl/aanmelden-event-ambassadeur/
of door te bellen naar OV-ambassadeurs 038-4540130
Na aanmelding ontvangt u de exacte opstapplaats en aanvangstijd.

 

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

Graag tot ziens op het inloopspreekuur of tijdens het proefreisje.

We helpen u graag op weg!

 

OV-ambassadeurs

p/a  YMCA (uitvoerder project)

Peterskampweg 12

8031 LK Zwolle

tel: 038 4540130

e-mail: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl