Op dinsdag 3 augustus verzorgt Dick Sanderman het vierde orgelconcert van deze zomer in de Grote Kerk van Nijkerk. Hij heeft een ‘Engels programma’ samengesteld en neemt de luisteraars zo mee naar de overkant van de Noordzee. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk, met een collecte aan de uitgang.

Programma

Het programma bestaat uit een uitgebreide selectie werken van nagenoeg allemaal Engelse componisten. Maar eerst klinkt de korte variatiereeks Engelsche Fortuyn van de Nederlander Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) die 400 jaar geleden overleed. De organist vervolgt met muziek uit de 18e eeuw van Matthew Camidge (Concert no. 2 in g minor), John Stanley (Voluntary in e minor) en Peter Prelleur (Voluntary in a).

Daarna speelt hij een blok met 20e-eeuwse muziek, van Percy Whitlock (Fidelis en Werde munter), Francis Jackson (Improvisation), Andrew Carter (Aria) en Nigel Ogden (Scherzo for the White Rabbit). Tot slot klinkt de Processional, mars-achtige muziek die een optocht uitbeeldt, van William Mathias.

Reserveren

Vanwege de overheidsmaatregelen voor samenkomsten wordt bezoekers gevraagd te reserveren voor dit concert. Dat kan vooraf via www.orgelnijkerk.nl en voorafgaand aan het concert bij de ingang van de kerk.