Na een aantal gastbeiaardiers is het dinsdag 10 augustus om 20.00 uur de beurt aan Wim Ruitenbeek om welluidende carillonmuziek over de stad uit te strooien. Hij knipoogt eerst naar Vanden Gheyn door de Prelude uit de Nijkerkse Gheyntjes van Maassen te spelen. Dit is een van de prijswinnende composities in een wedstrijd die door de Nijkerkse Klokkenspelvereniging was uitgeschreven in 1987. Dan volgt muziek van deze componist zelf, zijn Divertimento, voor beiaard bewerkt. Geert D’hollander schreef mooie variaties op een oud Engels thema “Kingsfold”.  Zelf speelde hij vorig jaar nog in Nijkerk.

Van de Deense componist Gade horen we niet vaak muziek vanuit de toren. Wim speelt nu van hem een stel muzikale aquarellen.  Hij schildert in klanken, dat sluit mooi aan bij de recente schilderbeurt van de toren. Dat pianomuziek ook heel mooi op het carillon klinkt, laat Wim tot slot horen in twee nocturnes van Chopin.

De luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging, achter Nieuwstraat 9 is weer open. U bent daar van harte welkom. Aansluitend aan het concert is er gelegenheid om met een drankje en een nootje de beiaardier te ontmoeten bij de torenopgang. De 1,5 meter regel kan goed worden nageleefd.