Zaterdagmiddag 11 juli is er dan eindelijk weer een concert. Wij zijn heel blij dat Anton Doornheim en Lidia Ksiazkiewicz dit concert voor ons willen verzorgen. Zij zullen voor ons een gevarieerd programma neerzetten met werken van J.S. Bach, F. Chopin, J.L. Krebs, R. Schumann, S. Karg-Elert en Astor Piazzolla. Het concert in de kerk aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Door de Coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt. Aanmelden kan alleen via de email: zaterdagmiddagconcert@gmail.com

Volgende concerten zaterdagmiddag 

15 augustus Domineesconcert door ds. G.J. Baan ( Rotterdam-Zuidwijk), ds. C.J. Droger (Vlaardingen) en  ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) 

12 september Panfluit- en orgelconcert met Jacob Schenk (orgel), Liselotte Rokyta (panfluit) en panfluit- leerlingen

CV Lidia Ksiazkiewicz

Lidia Ksiazkiewicz werd in 1977 in de Poolse stad Poznan geboren. Ze behaalde haar einddiploma’s piano en orgel respectievelijk aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan. Lidia won o.a. 1e prijzen en eervolle vermeldingen op concoursen in de Poolse hoofdstad Warschau (1994), Haarlem (Concours César Franck, 2001), Graz, (Oostenrijk: Internationaal Concours Reger/Messiaen, 2003), Chartres (Frankrijk 2004) en Rimini (Italië , 2004). Ze vervolgde haar opleiding in Frankrijk aan de Academie voor schone kunsten in Angers en won prijzen voor haar orgel- en klavecimbelspel aan het conservatorium van Saint-Maur. Verder maakt Lidia jaarlijks veel concertreizen door o.a. Frankrijk, Polen, Rusland, Luxemburg, Nederland, Slowakije, Oostenrijk en Spanje. Ook treedt ze op als soliste voor radio en televisie, o.a. in Slowakije, Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Nu is ze organist in de kathedraal Notre-Dame van Laon en docent aan het Conservatorium in Straatsburg. Bovendien treedt ze op als jurylid bij internationale concoursen voor orgel en piano. Ze heeft ook verscheidene cd’s op haar naam staan voor zowel orgel en piano en ze schreef ook een boek over de invloeden van het pianotechniek op het orgelspel.

Anton Doornhein werd op 27 augustus 1960 geboren te Rijnsburg. Al vroeg bleek zijn interesse voor het orgel; op negenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen bij Nico de Raad te Katwijk. Na het behalen van diverse diploma’s ging hij in 1978 naar het Rotterdams Conservatorium.

Hier studeerde hij hoofdvak orgel bij Jet Dubbeldam. De studie sloot hij af met de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Verder behaalde hij hier ook diploma’s voor pianospel.

Na zijn opleiding nam hij deel aan diverse cursussen, o.a. bij Albert de Klerk en Kamiel d’Hooghe. Verder volgde hij interpretatielessen bij Marie Louise Langlais-Jaquet aan het ‘Conservatoire International de Musique’ te Parijs, die bekroond werden met een unanieme toekenning van de Grand Prix.

In 1985 won hij het ‘Nationaal Orgelconcours’ te Leiden in de categorie romantiek en in 1988 werd hij prijswinnaar van het Internationaal Orgelconcours te Nijmegen. Bij het Internationaal Bach Concours 1995 in de Grote of Sint-Bavokerk te Haarlem was hij een van de finalisten.

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur ontving hij in 1997 de bronzen, en in 2004 de zilveren medaille ‘Arts, Sciences et Lettres’.

In 2001 won hij drie prijzen bij het César Franck Orgelconcours in de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem: de tweede prijs, de publieksprijs en de Charles Tournemireprijs.

Anton Doornhein is werkzaam als muzikaal balletbegeleider aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Daarnaast is hij als organist is hij verbonden aan de R.K. Dominicuskerk (Het Steiger) in Rotterdam en aan de begraafplaats Oud Eik en Duinen te ‘s-Gravenhage.

Van zijn spel verscheen een aantal cd‘s met daarop opnamen in de St.-Agathakerk te Lisse, de Grote kerk te Beverwijk, de Mozes en Aäronkerk te Amsterdam, Dorpskerk Ouderkerk a/d Ijssel ,Katarinakerk te Stockholm en de St. Trinite te Parijs. In 2007 nam hij alle orgelwerken van Joseph Jongen op, die uitgekomen zijn in 2 cd-boxen van 2 cd’s. Dit oeuvre werd gespeeld in de Onze-Lieve-Vrouwe Kerk van Laken (België) en in de Marienbasilika van Kevelaer (Duitsland).