Filmmaker Olaf Koelewijn heeft het eerste jaar van raadslid Pam van de Weijer in beeld gebracht in de documentaire ‘Thuismoeder in de politiek’.

Maranke Pater – De Stad Nijkerk

Als beginnend raadslid die nog weinig over het reilen en zeilen van de politiek wist, was het voor Pam van de Weijer even slikken toen ze door Olaf Koelewijn werd gevraagd of hij haar eerste jaar als raadslid op film mocht vastleggen. Van de Weijer: ,,In het begin ben je nog heel puur en daardoor kon hij ook mijn ontwikkeling laten zien in de politiek. We hebben mensen een beeld kunnen geven hoe het is om als raadslid te starten en hopen dat de documentaire mensen kan motiveren om voor de politiek te kiezen. De documentaire kan misschien gebruikt gaan worden door het ministerie van Binnenlandse Zaken om mensen te laten zien wat het werk inhoudt.”

BEËDIGING Een jaar lang was Koelewijn bij verschillende belangrijke momenten aanwezig. ,,Het is leuk om te zien hoe hij een jaar raadswerk in 25 minuten heeft gestopt. Hij is op een aantal momenten bij mij thuis geweest omdat hij ook wilde laten zien hoe de politiek in mijn gezin vervlochten werd. Het allereerste filmmoment was bij mijn beëdiging als raadslid, dat was heel bijzonder.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl
Foto: Olaf Koelewijn