De kermis in Nijkerk, die woensdag 28 juli van start gaat en duurt tot zaterdag 31 juli, krijgt een eigen looproute. Je komt binnen via de zuidelijke ingang van winkelcentrum Paasbos en vervolgens kan met eenrichtingsverkeer worden genoten van de attracties. Dinsdag 27 juli werd de laatste hand gelegd aan de opbouw van de MEGA XXL kermis. Het biedt een keur aan topattracties voor jong en oud. Wat te denken van de Europe Flyer, een enorme zweeftoren die haar passagiers op vele tientallen meters hoogte laat vliegen en daarbij een spectaculair uitzicht verschaft over de wijde omgeving. In het Funhouse kun je heerlijk op avontuur en moeten tijdens de zoektocht naar de uitgang vele obstakels worden overwonnen.

Ook de Hollywood Star zoekt het hoger op. Kriebeltjes in de buik daarom als de passagiers afwisselend naar omhoog en dan weer naar omlaag reizen. De Pandora Polyp is ook zo’n typische familieattractie. Deze dansende octopus is favoriet bij jong en oud en maakt al swingend zijn rondjes.

Natuurlijk kun je ook weer lekker Botsen in de Autoscooter, verdwalen in het Glazen Doolhof, heen en weer swingen in de Wipp, terwijl een opgooi Zweefmolen de garantie is voor een vleugje echte nostalgie.

Uiteraard is er ook volop vermaak voor de allerkleinsten. Bij de Flying Jumbo kiezen een reeks kleurige olifanten het luchtruim. Papa of mama kunnen mee op reis om de jonge avonturiers te begeleiden. De dansende theekopjes, oftewel de Tea Cups, is ook al zo’n leuke kinderzaak. Met geringe snelheid draaien een reeks bontgekleurde “theekopjes” rond en waan je je warempel in een sprookjeswereld. Als vanzelf maakt ook de Draaimolen onderdeel uit van het aanbod. Onmisbaar en geliefd op elke kermis. Waag je liever een gokje dan is ook hier de keuze groot. Maar pas op, voor je het weet heb je de handen vol met de meest prachtige prijzen die er te winnen zijn. Natuurlijk is ook aan de liefhebbers van de traditionele kermislekkernijen gedacht. Een heerlijke kaneel- kersen of zuurstok, een lekker stuk nougat, Spaanse churros, een suikerspin, olie- en/of krentenbollen, het is er allemaal.

De kermis gaat op woensdag 28 juli van start en duurt tot en met zaterdag 31 juli. Op woensdag en donderdag is ze geopend van 13.00 tot 23.00 uur. Op vrijdag en zaterdag kunt u er terecht van 13.00 tot 24.00 uur.

Als leuke extra bezoekt kinderfavoriet Bing op zaterdag 31 juli de kermis. Hij arriveert om 15.00 uur. Neem dus uw fotocamera mee voor een leuke kiek van Bing, samen met uw kind(eren).