Op 6 januari 1973 is ’s morgens om 9.00uur in sporthal Strijland het startsein gegeven voor het eerste volleybaltoernooi voor bedrijven.

Op initiatief van Gerard Doppenberg, namens Bronswerk Nijkerk en Jan Kooiker, namens de gemeente Nijkerk startte een nieuw toernooi in sporthal Strijland. De hal was eerder dat jaar door de toenmalige prinses Beatrix geopend. Het was de eerste sporthal in Nijkerk, volleyballen kon voor die tijd alleen in de toenmalige eierhal.

Het toernooi is daarna in een vogelvlucht beland en inmiddels hebben heel veel inwoners van Nijkerk, e.o. hier met de volleybalsport kennis gemaakt. Het is nu vijftig jaar later dat er na twee jaar corona weer een Nieuwjaarsvolleybaltoernooi wordt gespeeld op 7 en 14 januari 2023. Het programma staat op www.revonij.nl

Zaterdag is de eerste toernooi dag met maar liefst 7 heren en 10 damesteams. Er zijn weer veel bekende teams die ook in 2020 hebben meegedaan. Het is lastig om favorieten aan te wijzen maar bij de heren moeten de Groene KnuppelSSS hun titel verdedigen tegen o.a. hun eeuwige rivaal Assenede, v.h. Antilope. Maar ook Block it Science is een geduchte outsider. Als teams spelen zes wedstrijden van twee sets, dus de conditie zal ook zeker een rol gaan spelen. Bij de dames eerste klas zijn er helaas maar drie teams en kampioen JFC zal zeker de titel willen prolongeren. Hier is het team van NVC, de blauwe tijgahs de belangrijkste concurrent. Bij de dames tweede klas is het lastig om een favoriet aan te wijzen. VOKO doet hier mee twee teams mee die zeker een rol gaan spelen. Het team van loonbedrijf Verhoef draait goed in de competitie dus zal ook dit toernooi weer goed voor de dag willen komen. Om half vijf is de prijsuitreiking van de dames tweede klas en om half zes van de andere klassen. Voor alle deelnemers is een passende attentie i.v.m. “vijftig jaar Revonij.”