De gemeente Nijkerk heeft de ambitie om in 2035 CO2-neutraal te zijn. Uit onderzoek blijkt dat ruim een kwart van het energieverbruik binnen de gemeente voor rekening komt van woningen. Het energiezuinig maken van de woningen is daarom voor de gemeente Nijkerk een belangrijke doelstelling. Met de Duurzaamheidslening kunnen particuliere woningbezitters energiebesparende maatregelen in en aan de woning financieren. Zo wordt de woning energiezuiniger, comfortabeler én draagt het bij aan een beter milieu. De voorwaarden voor de Duurzaamheidslening zijn erg gunstig. Zo is de huidige rente slechts 1,6%.

Collectieve energieopwekking

Naast energiebesparende maatregelen in de eigen woning, kan met de lening ook een investering in collectieve of coöperatieve, kleinschalige, duurzame energieopwekking in de gemeente Nijkerk gefinancierd worden. U kunt hierbij denken aan de projecten van energiecoöperatie Zon op Nijkerk. Dit is een burgerinitiatief van inwoners uit Nijkerk en Hoevelaken en heeft als doel om voor inwoners zonder geschikt dak toch de mogelijkheid te bieden om zonnestroom op te wekken.

Aanvragen

Een aanvraag voor de Duurzaamheidslening is vanaf nu mogelijk. Deze aanvraag doet u online bij de gemeente. De gemeente beoordeelt uw aanvraag inhoudelijk. De financiële beoordeling wordt gedaan door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Meer informatie over deze lening en het aanvraagformulier vindt u op onze pagina ‘Duurzaamheidslening’ en op  www.svn.nl.