Zo gewonnen, zo geronnen. Waar Hoevelaken vorige week in Wageningen collectief knap drie punten aan het conto toevoegde en een succesvolle inhaalrace op koploper Renswoude leek te zijn begonnen, daar was de ploeg een week later alweer in mineur na de thuiswedstrijd tegen DFS. Een 1-3 nederlaag wierp Hoevelaken weer terug en ook de koppositie in de tweede periode moest eraan geloven. Kortom, de ene wedstrijd is de andere niet.

In Opheusden won Hoevelaken eerder dit seizoen relatief eenvoudig met 0-3 en dus leek ook de thuisconfrontatie een te nemen hindernis. Hoe anders ging het. Het duurde een kwart wedstrijd voordat het duel een beetje op gang kwam. Joep Timmerman raasde langs de linkerzijlijn, wist afgemeten ook de bal bij Coen Bos te krijgen, maar diens bal werd geblokt, waarmee een grote kans op de openingstreffer verloren ging. Niet veel later zag Joep Timmerman een poging in de korte hoek stranden door een gave redding van de doelman van DFS en ook in een flipperkastsituatie kort voor rust wilde de bal niet in de touwen.

DFS stelde daar aanvallend niet echt veel tegenover. Een afstandsschot was een eenvoudig klusje voor doelman Gijs Leebeek en bij een tweede poging van afstand, dat meer gevaar in zich had, kon de Hoevelakense sluitpost de bal nog net over de lat tikken.

In de tweede doorgang waren de veldverhoudingen opnieuw gelijkwaardig, maar bleek DFS doeltreffender. Na een klein kwartier kwamen de gasten vanuit het niets op voorsprong, toen de bal na een schotje op doel via de binnenkant van de paal in het doel belandde. Een minuut of tien later waren de voorwaartsen uit Opheusden via een kopbal vanuit een hoekschop opnieuw succesvol en moest Hoevelaken vol aan de bak. De wil was zeker aanwezig, maar het spelniveau van de wedstrijd bij ONA werd bij lange na niet aangetikt. Met wat pompen of verzuipen probeerde Hoevelaken wel het tij te keren, maar uit één van de tegenaanvallen kwam ineens de 0-3 op het bord. Via een direct genomen vrije trap van Joep Timmerman kwam Hoevelaken nog wel op 1-3, maar het leed was al geschied. Hoevelaken moest ingelopen terrein weer prijsgeven ten gunste van Renswoude en ONA en dat was een hard gelag.

Paaszaterdag is Hoevelaken vrij en kan het de wonden likken. Op zaterdag 6 april gaat voor Hoevelaken de competitie verder in Rhenen, waar de degens gekruist gaan worden met Candia ’66.

Opstelling: Gijs Leebeek; Ludo Horst, Tein Schuiteman, Jordy Zieltjes (56. Joost van den Heuvel), Pascal de Jong; Paul Eleveld, Joep Timmerman, Siem Kooistra, Roan van de Pol (46. Jelle Bos); Coen Bos (56. Jesse van den Ham), Daan Vinke.

Scoreverloop: 58., 66. en 88. DFS 0-1, 0-2 en 0-3, 87. Joep Timmerman 1-3.

Tekst en Foto: Robert Kreuning