Volgens traditie belooft het slotconcert van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging op de beiaard weer iets bijzonders te worden. Behalve de eigen stadsbeiaardiers, Boudewijn Zwart [piano] en Wim Ruitenbeek [beiaard] maakt ook celliste Judith Groen haar opwachting. Een paar jaar terug werkte ze ook aan zo’n bespeling mee, en hoe !

Bekend en onbekend gaan in het programma hand in hand. Tot de eerste soort behoren het Ave Maria van Schubert en een Hongaarse dans van Brahms. Tot de tweede categorie behoren werken van Bach, Haydn, Pärt en Dvŏrák maar hun namen staan garant voor goede en veelal meeslepende muziek ; laat u dus verrassen. Dat geldt ook voor het werk dat Boudewijn Zwart schreef voor deze combinatie, Santa Espina. Boudewijn verzorgt als regel mondelinge toelichting bij de te spelen werken, dus met een eigen werk komt vast goed. Het werk van Arvo Pärt draagt een raadselachtige titel “Spiegel im Spiegel”.

Dus kom naar de omgeving van de toren deze avond. Ook de luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging, achter Nieuwstraat 9 is weer open. U bent daar hartelijk welkom. Eventuele kou behoeft u niet af te schrikken ; er zijn kussentjes en plaids beschikbaar.
Na het concert is er gelegenheid om met een drankje en een nootje de muzikanten te ontmoeten bij de torenopgang. De 1,5 meter regel kan goed worden nageleefd.

Het concert is op dinsdag 7 september om 20.00 uur en duurt zeker een uur.