Het was zaterdag 16 september World Clean Up Day. Vele groepen inwoners ruimden op verschillende plekken in de gemeente Nijkerk zwerfafval op.  Voor het eerst was er magneetvissen in het water van de Breede Beek. De grootste vangst waren drie fietswrakken, een OV-fiets en twee oude fietsen bij het Corlaer College. De World Clean Up Day  is het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval.

De gemeente Nijkerk stelde zakken, knijpers en andere materialen beschikbaar voor de groepen vrijwilligers die zich hadden aangemeld. Ook wethouder René Windhouwer ging in het Nijkerkse stadspark op pad om zwerfafval op te ruimen.  Wethouder René Windhouwer dankte iedereen voor de inzet. ,, Het is superleuk om iets te doen voor de leefomgeving en te zorgen dat er geen afval komt in de natuur.’’ Als noviteit waren ook happy stones verstopt in de straten en parken.

Degenen die deelnamen aan het magneetvissen kregen een prijsje: Plek 3 was voor Maarten, Ian en Vince. Plek 2 was voor Leonora van Hell die een grote metalen buis opviste en de eerste prijs ging naar Jorian van ‘t Wout.

Tekst: Kees van den Heuvel
Foto’s: Aalt Guliker