Sparta Nijkerk heeft zaterdag 20 augustus een dramatisch slechte competitiestart beleefd. In en tegen promovendus Urk werd met liefst 5-1 verloren. Sparta Nijkerk, dat aspiraties heeft om te promoveren naar de Tweede Divisie, staat daarmee op de laatste plek in de Derde Divisie.

Sparta Nijkerk kende aanvankelijk een florissante start. Urk begon namelijk moeizaam aan het duel en in de tweede minuut van de wedstrijd straften de Nijkerkers een dekkingsfout direct genadeloos af. Frank Heus mocht een teruggetrokken bal eenvoudig binnenschieten. Na dit teleurstellende begin wisten de Urkers zich snel te herpakken. Lucas Nagel tekende in de 9e minuut uit een voorzet van Iede Nentjes voor de gelijkmaker. Een minuut later zette Riekelt Nentjes met een bekeken schuiver in de verre hoek de thuisploeg op voorsprong. In de tweede helft stonden de ploegen nog maar net een minuut op het veld toen Klaas Romkes een slippertje van Sparta Nijkerk-doelman zeer attent verzilverde: 3-1. In de 61e minuut maakte goalgetter Hessel Snoek zijn rentree. Tien minuten na de terugkeer van Snoek kwam Urk opnieuw tot scoren. Lucas Tol schoot op aangeven van Jan Ras de vierde Urker treffer van dichtbij hard in het dak van het doel. In de 85e minuut bekroonde Hessel Snoek zijn terugkeer met een schitterend doelpunt. De goalgetter bepaalde met een prachtige lob de eindstand op 5-1.