Johan Jansen begint het nieuwe voetbalseizoen als tweede keeper. De Barnevelder heeft de concurrentiestrijd met Wouter Beukers voor de plaats onder de lat bij Sparta Nijkerk verloren. ,,Heel jammer, maar het is nu niet anders.’’ Sparta begint morgen aan het nieuwe seizoen in de derde divisie. De formatie van trainer Eric Speelziek opent het bal op Urk.

,,Afgelopen dinsdag heeft de trainer zijn keuze duidelijk gemaakt. Hij vindt ons gelijkwaardig en zag daarom geen reden om Wouter te vervangen,’’ aldus Johan Jansen. De 33-jarige Barnevelder loopt lang genoeg mee om te weten dat er ‘nog van alles kan gebeuren.’ Volgens Jansen heeft zijn overgang van tweede divisionist GVVV naar Sparta Nijkerk meer impact gehad dan verwacht. ,,Ik heb nog iets meer tijd nodig om te wennen. Na elf jaar GVVV, waar ik alles en iedereen goed kende, is het bij Sparta wennen aan 21 nieuwe spelers. Daarnaast ben ik in de voorbereiding niet helemaal fit geweest. Ik had een lichte nekblessure en dat heeft bewust of onbewust mogelijk een rol gespeeld.’’

MIJN BEST DOEN Jansen wil zeker niet klagen en zal zijn rol als reserve keeper met passie dragen. ,,Ik kan moeilijk gaan doen, maar dat heeft natuurlijk geen zin. Wouter is een totaal andere keeper. Dat wisten we vooraf. De trainer heeft voor hem gekozen en daar kan ik nu niets aan veranderen. Het is wat het is. Ik heb Wouter gefeliciteerd en ik loop echt niet weg en blijf mijn best doen. We werken prima samen en proberen elkaar sterker te maken,’’ aldus de ervaren doelman over zijn 23-jarige concurrent, die voorlopig onder de lat staat bij Sparta.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Sparta Nijkerk