Scott Deroue heeft het World Supersport 300 seizoen niet op de manier afgesloten zoals hij dat voor ogen had. De MTM Kawasaki MotoPort coureur finishte als zestiende in de tweede race op het Circuito do Estoril. Wel mocht Deroue na afloop van de race naar het podium om zijn prijs voor de tweede plaats in het wereldkampioenschap in ontvangst te nemen. Zondagmiddag stond de laatste World Supersport 300 race van het seizoen 2020 op het programma. Het kampioenschap werd zaterdagmiddag beslist in de eerste race. Scott Deroue wist op voorhand van de race al dat hij net als in 2019 vice-wereldkampioen zou worden. Net als in de eerste race moest de MTM Kawasaki MotoPort coureur vanaf de achttiende startplaats aan de wedstrijd beginnen.

Na de start wist Deroue gelijk een aantal plaatsen te winnen, maar het lukte hem niet om deze lijn door te trekken. Er bleef een grote kopgroep van een kleine twintig rijders bij elkaar. Deroue had niet de power om te versnellen binnen de voorste groep en kwam na tien ronden balend als zestiende over de finish. Na afloop van de race mocht Deroue nog wel naar het podium voor de huldiging van de top-drie in het wereldkampioenschap 2020.

Scott Deroue: “Het was een lastige race en het is erg balen van het resultaat. Dit is niet de manier waarop we het seizoen wilden eindigden, nadat we het hele jaar sterk zijn geweest en tweede zijn geworden in het WK. Ik wil het team en mijn sponsoren bedanken voor dit seizoen!