Scott Deroue was uitstekend onderweg tijdens de trainingen in Portimão. Na de snelste tijd op vrijdag, was de MTM Kawasaki MotoPort coureur tweede in de Superpole. Het werd een frustrerende eerste race voor Deroue, die na zes ronden vroegtijdig werd afgevlagd. Deroue kwam na een fotofinish 0.006 seconde tekort voor het podium.

Scott Deroue rijdt graag op het Portugese circuit en wist zowel in 2018 als 2019 op het spectaculaire circuit dat de bijnaam “Rollercoaster” heeft. De 24-jarige coureur begon vrijdag uitstekend aan de tweede ronde van het WorldSSP300 kampioenschap in Portimão. Deroue was in FP1 en FP2 het snelste van zijn groep. Ook in de gecombineerde uitslag na de eerste trainingsdag stond de Kawasaki-coureur op de eerste plaats. In FP3 van zaterdagmorgen koos Deroue om met zijn oude banden verder te werken aan zijn ritme. De baancondities waren beter dan vrijdag, waardoor veel rijders hun tijd wisten aan te scherpen. Deroue deed dat niet en zakte daardoor net buiten de top-tien in de gecombineerde uitslag na drie vrije trainingen.

In de Superpole werden de startplaatsen verdeeld voor de races. Deroue liet in deze sessie opnieuw zien over de juiste snelheid te beschikken. De MTM Kawasaki MotoPort klokte een keurige tweede tijd achter zijn teamgenoot Yuta Okaya, waardoor Deroue vanaf de eerste startrij de eerste race van zaterdagmiddag mocht aanvangen. Het werd een bijzondere wedstrijd. Deroue kwam na de eerste ronde als vijfde door. Voor hem was er een crash en ontstond er een gat naar de eerste twee rijders. Deroue kwam naar de eerste positie van een groep van vier coureurs en probeerde op de derde plaats te twee voorste rijders te achterhalen. Echter werd Deroue vanuit de slipstream telkens gepasseerd door rijders die een minder hoog tempo hadden.

Dit zorgde ervoor dat Deroue slecht in zijn ritme kwam en dat de voorste twee rijders weg konden rijden. Sterker nog door het gevecht van het kwartet, wist er een enorme groep aan te sluiten voor de strijd om plaats drie. Bij het ingaan van de zevende crashte een rijder kort achter Deroue op het rechte stuk, waardoor zijn uitlaat zelfs geraakt werd door de vallende motor. Doordat er een motor op het rechte stuk lag kwam er een rode vlag. De uitslag werd opgemaakt aan de hand van de zesde doorkomst. Na een fotofinish werd duidelijk dat Deroue net geen derde, maar vierde was geworden. Het verschil was 0.006 seconde. Deroue staat met deze dertien punten op een vierde positie in het WK-klassement.

Zondagmiddag wordt de tweede race verreden. De wedstrijd start om 15:15 uur plaatselijke tijd (16:15 uur in Nederland in Portimão. Deroue mag dan opnieuw vanaf de tweede startplaats vertrekken.

Scott Deroue: “De trainingen en Superpole gingen super en ik was helemaal klaar voor de wedstrijd. Het werd een frustrerende eerste race. Door een crash ontstond er een gat naar de voorste twee. Ik probeerde het gat dicht te rijden, maar werd telkens gepasseerd door rijders met een minder tempo waardoor ik niet in mijn ritme kwam en we veel tijd verloren. Uiteindelijk door de rode vlag op een fotofinish vierde geworden. Gelukkig hebben we morgen nog een kans om voor de eerste plaats te strijden.”