Scott Deroue komt dit weekend in actie op het circuit van Magny Cours tijdens de voorlaatste ronde van het World Supersport 300 seizoen 2020. Er wordt veel regen opgegeven tijdens het raceweekend, dus de coureurs krijgen waarschijnlijk te maken met natte baancondities. Deroue heeft zich goed voorbereid op deze omstandigheden.

Het is spannend in het World Supersport 300 kampioenschap. Net nog twee evenementen en vier races te gaan staat Scott Deroue op een tweede plaats in de tussenstand met 142 punten. Deroue is dan ook bezig aan een sterk seizoen; hij scoorde zes podiumplaatsen uit tien races en finisht acht keer binnen de top-vier. Het verschil met de leiders in het kampioenschap, zijn teamgenoot Jeffrey Buis, is 16 punten. Deroue heeft een voorsprong van 31 punten op de nummer drie in de titelstrijd in Bahattin Sofuoglu.

Komend weekend krijgt de titelstrijd zijn vervolg op het circuit van Magny Cours in Frankrijk. Twee weken later staat de seizoensfinale in Estoril gepland. Voor het raceweekend in Magny Cours wordt er veel regen voorspeld. Om zich goed voor te bereiden, testte Deroue afgelopen dinsdag nog in Assen om extra meters te maken in de natte omstandigheden. Zoals we dit jaar gewend zijn, staan er twee races op het programma. Zaterdagmiddag start de race om 16:30 uur en zondagmiddag om 15:15 uur.

Scott Deroue: “Het ziet er regenachtig uit voor dit weekend.  Magny Cours is wel een tricky baantje in de regen, maar vorig jaar stonden er ook goed bij toen het nat was. Het wordt belangrijk om er vanaf de eerste training gelijk goed bij te staan, zodat we ons uiteindelijk ook goed kunnen kwalificeren. Deze week heb ik ook nog getraind in Assen op een natte baan. Ik ben er zin en we zijn er klaar voor!”