Scott Deroue uit Nijkerkerveen is goed begonnen aan het World Supersport 300 seizoen 2020. Tijdens de openingsrace in Jerez, die zaterdagmiddag 1 augustus werd verreden, scoorde de MTM Kawasaki MotoPort coureur een derde plaats nadat hij vanaf de dertiende startpositie moest vertrekken. Het was een enorm spannende race in zeer warme omstandigheden.

Na lang wachten beginnen de World Supersport 300 coureurs dit weekend aan het seizoen 2020. Vanwege de ingekorte kalender worden er ieder evenement dubbele races verreden. Scott Deroue begon vrijdag uitstekend aan de vrije trainingen in Jerez. In FP1 reed hij veel alleen en bouwde hij een goed gevoel op. Tijdens FP2 was de baantemperatuur flink opgelopen. Ondanks dat er minder grip was, wist Deroue zijn tijd nog wel aan te scherpen, waardoor hij als vijfde in de gecombineerde uitslag de dag afsloot. De Superpole liep niet helemaal naar wens voor Deroue, ondanks dat hij drie constante rondetijden neer wist te zetten. Echter kwam die ene snelle ronde, die nodig is in een kwalificatie, er niet uit. Dit werd mede veroorzaakt door een rode vlag situatie op het moment dat Deroue onderweg was naar een tijdsverbetering. Uiteindelijk kwalificeerde de MTM Kawasaki MotoPort coureur zich als dertiende in Jerez.

De eerst race van het seizoen ging over tien ronden. De omstandigheden waren zwaar, want het was rond de 40 graden in Jerez. Het zou een typische World Supersport 300 race worden. Scott had een uitstekende start, waardoor hij al snel naar top-vijf wist te rijden. In de openingsfase kon hij zich goed nestelen vooraan in de kopgroep. Halverwege de race werd de grip minder en werd het ook steeds zwaarder voor de rijders in deze omstandigheden. Aan kop wist er één rijder weg te rijden. Deroue streed met een groepje van zo’n zeven rijders voor de tweede plaats. In de laatste ronde was de 24-jarige coureur volop in gevecht voor plaats twee. In de laatste bocht zette Deroue de aanval in bij Ana Carrasco, maar zij raakte hem. Deroue moest wijd en verloor daardoor drie plaatsen. Op het laatste rechte stuk naar de finishstreep was er opnieuw contact tussen de rijders voor de Nederlander. Deroue profiteerde en kwam na een fotofinish als derde over de eindstreep. Deroue trekt daarmee zijn podiumreeks van vorig jaar door en het betekende zijn vierde WK-podium op rij. Morgen om 15:15 uur gaat de tweede race van start in Jerez.

Scott Deroue: “Ik had een goede start. Dat moest ook wel, omdat we vanaf P13 moesten komen. Ik kon al snel naar de top vijf rijden, maar ik had niet de snelheid om weg te komen. Halverwege de race werd het echt zwaar met deze temperaturen, ondanks dat ik normaal wel goed tegen warmte kan. In de slotfase vochten we voor P2. Ik had het plan klaar voor de laatste bocht, maar omdat ik werd geraakt moest ik wijd en verloor een paar plaatsen. Op het laatste rechte stuk kon ik, doordat andere rijders elkaar raakten, nog weer naar P3 komen. Ik ben blij met het resultaat, al was ik graag tweede geworden. Zondag Race 2 in Jerez!”