Voor deze bespeling van het carillon in de witte toren heeft de Nijkerkse Klokkenspelvereniging  Jessica Simonetti uitgenodigd. Zij speelt op dinsdag 4 juni van 19 – 20 uur. Zij is nog beiaardstudent in Amersfoort, dit jaar hoopt ze af te studeren. Deze studie doet ze naast haar werk aan het UMC in Amsterdam.

Zij heeft een welluidend programma samengesteld. Oude en nieuwere muziek komen tot klinken uit een breed scala van de muziek. Ook deze beiaardier brengt een Prelude van Vanden Gheyn, een logische keuze als je op een carillon uit dezelfde familie gaat spelen, maar ze begin het Händel. Twee liederen van Mendelssohn brengen ons in de romantiek. Dan speelt ze drie voorjaarsliedjes, wat goed past in het idee achter de Meideunen. Ze besluit met muziek uit drie verschillende films. Kom vooral luisteren en kijken. Ja, ook kijken want op de luisterplaats kun je via een beeldverbinding in de speelkamer van de toren kijken en zien wat de beiaardier moet doen om de klokken zo mooi mogelijk over Nijkerk te laten klinken. Dat is echt hard werken !

Luisterplaats

We kunnen met elkaar luisteren op het pleintje voor de H. Catharinakerk, Holkerstraat 36 in Nijkerk. Het carillon klinkt daar prachtig en het zicht op de toren is heel er mooi. Ieder is welkom. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. Mocht het koud zijn of nat ; hiertegen is bescherming. Alles gratis, maar een gift[je] in de houten spaarklok is heel fijn of nog beter : lid worden voor € 7,50 p.j.

Na afloop bedanken we de concertgeefster bij de toren en kunnen we met drankje en een nootje met haar en met elkaar napraten.