Voor deze bespeling van het carillon in de witte toren heeft de Nijkerkse Klokkenspelvereniging de Belg Timothy Couck uitgenodigd. Hij speelt op dinsdag 17 mei van 19 – 20 uur.
Hij is nog als beiaardstudent uitgenodigd voor deze Meideun, maar heeft zijn studie aan de beiaard-school in Mechelen intussen met succes afgerond.
Hij heeft een welluidend programma samengesteld. Oude en nieuwere muziek komen tot klinken uit een breed scala van de muziek. Glenn Miller’s “Moonlight serenade” , Michel Legrand laat horen welk geluid “les parapluies de Cherbourg” voortbrengen.  Verder gaan op initiatief van Alexander Borodin we dansen met de Polovtsiaanse maagden. Zo is er meer te noemen, maar kom vooral luisteren en kijken.

Kijken ?
Ja, sinds kort kunnen we op de luisterplaats via een beeldverbinding in de speelkamer van de toren kijken en zien wat de beiaardier moet doen om de klokken zo mooi mogelijk over Nijkerk te laten klinken.

Nieuwe luisterplaats

De luisterplaats aan de Nieuwstraat is opgeheven. Vanaf de 1e Meideun dit jaar kunnen we samen luisteren op het pleintje voor de H. Catharinakerk, Holkerstraat 36 in Nijkerk. Het carillon klinkt daar prachtig en het zicht op de toren is heel er mooi. Ieder is welkom. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. Mocht het koud zijn of nat ; hiertegen is bescherming. Alles gratis, maar een gift[je] in de houten spaarklok is heel fijn of nog beter : lid worden voor € 7,50 p.j.

Na afloop bedanken we de concertgeefster bij de toren en kunnen we met drankje en een nootje met hem en met elkaar napraten. We zijn blij dat dit weer kan !