Kom met het hele gezin tijdens de herfstvakantie naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur. Op woensdag 16 en 23 oktober zijn er speciaal voor de kinderen dennenappels verstopt in het buitenmuseum. Ook is er één gouden dennenappel verstopt; wie zal deze vinden?!

Kinderen tot en met 12 jaar zijn van harte welkom om dennenappels te komen zoeken. De vele dennenappels zijn verstopt tussen onder andere oude (landbouw)werktuigen, antieke boerenkarren, oude bakkerijmachines en draadnagelmachines. In het museum staan mandjes klaar waar de gevonden dennenappels makkelijk in gelegd kunnen worden.    

Wie vindt de gouden dennenappel?

Kinderen kunnen op 16 en 23 oktober tussen 10.00 uur en 12.00 uur deelnemen aan de zoektocht. Voor elk kind dat 5 dennenappels vindt zal het museum wat lekkers klaar hebben liggen. Ook zal er op beide dagen één gouden dennenappel verstopt worden. De vinder van deze gouden dennenappel wint een cadeaubon ter waarde van € 20,-.   

Het museum in het kort

Naast het zoeken van dennenappels is er nog veel meer te doen in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Laat u meenemen langs de 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes. Het museum neemt u mee naar de tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan. Ook is hier een leuke speurtocht aanwezig met vragen over deze ambachten en beroepen. Naast alle oude ambachten is er een heus speelgoedmuseum met de ouderwetse spelletjes, poppenhuizen, rijdende treinen, Dinky Toys, antieke beren en nog veel meer.

Ook heeft het museum momenteel een ‘Meccano Expositie’ staan. Deze zal nog tot eind november 2019 te zien zijn in Terschuur.

Praktisch

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.ambachtenmuseum.nl.