De Nijkerkse scholen zijn weer volop met afstandsonderwijs bezig. De zorg voor de leerling staat hierbij centraal. Op het Corlaer College vertellen een leerling, mentoren en de zorgcoördinatoren over de verschillen met de vorige lockdown en de uitdagingen van de tweede lockdown.

Stefan Hendriksen (15) doet VMBO-Basis met als richting Produceren, Installeren en Energie. Later wil hij autotechnicus worden. Net als de rest van zijn examenklas zit hij deze weken gewoon op school. Voor examenklassen en voor de praktijkgerichte vakken in het vmbo is een uitzondering gemaakt in de regelgeving. Zij mogen fysiek onderwijs blijven volgen om straks goed voorbereid te zijn op het eindexamen. ,,Tijdens de eerste lockdown zat ik in de derde en kreeg ik thuisonderwijs. Het was toen heel anders omdat de school niet was voorbereid op een lockdown, wat natuurlijk logisch was. Niemand had toen verwacht dat er een lockdown kwam en dat de leerlingen volledig thuis kwamen te zitten.”

Stefan vindt dat er voor- en nadelen zitten aan lessen thuis en lessen op school. ,,Voor allebei is wel wat te zeggen. We hebben nu iets meer lesstof en krijgen op school net iets meer uitleg. We krijgen de ruimte om op school aan ons huiswerk te zitten. Als je thuis zit, ben je na een online les nog bezig met huiswerk. Op school is het ook makkelijker om een vraag te stellen of aan een klasgenoot die naast je zit. Ik vind het heel prettig om op school te zitten omdat ik nu in mijn examenjaar zit en het belangrijk is om alles goed mee te krijgen.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Maranke Pater