‘De woningmarkt staat op z’n kop!’, is iets wat we tegenwoordig steeds vaker horen. Maar hoe erg is het daadwerkelijk? Zijn de prijzen echt zo bizar gestegen – en hoe gaan we daarmee om? In de serie De Huizenjacht spreken we met starters die een poging doen een huis te bemachtigen in of rondom Nijkerk. Deze week: Sasha Koelewijn (29) en Jeroen Mighout (26).

Vijf jaar geleden kwam Sasha te wonen op het Molenplein. In een particuliere huurwoning, waar ze naar eigen zeggen ‘van geluk mag spreken’ met wat zij hiervoor betaalt. ,,Ik heb ongeveer honderd vierkante meter woonoppervlak en woon midden in de stad. De prijs die ik nu betaal is heel gunstig. Tegenwoordig betaal je denk ik meer voor een woning als deze. Ik heb een goede band met mijn verhuurders en dat is echt heel fijn.”

Hoewel de verhuurder van het pand het nodige opknapwerk doet, steekt Sasha zelf ook graag de handen uit de mouwen. ,,Als er iets kapot is, regel ik het eigenlijk altijd meteen. Daar hoef ik mijn huurbaas niet voor lastig te vallen. Ik heb de deuren een make-over gegeven en ga daarnaast altijd heel netjes met het huis om. Ik vind het belangrijk dat mijn woning er goed uit ziet.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Sacha Koelewijn