De Nijkerkse Klokkenspelvereniging heeft David van Amstel gevraagd de witte toren te besteigen voor een bespeling van de beiaard. Die wens was er al eerder, maar o.m. door Corona kon hij steeds niet komen. Hij woont en werkt in Duitsland. Hij begon zijn beiaardstudie bij “onze” Boudewijn Zwart. Intussen studeert hij aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ in Mechelen. Hij is al beiaardier in Wiesbaden en Frankfurt am Main.

Op dinsdag 31 mei 2022, om 19.00 uur speelt hij een zeker niet “13-in-een-dozijn” programma. Uit een paar werkjes van Bach stelde hij een kleine suite samen, waarmee hij begint.  Met stukjes van Delibes en Schumann maakte hij een bloemenruiker. Vogels laat hij horen, de koekoek en kraai, op muziek gezet door Schubert en Vanden Gheyn.  Als variaties op de Meideun speelt hij een paar liedjes van Reinhard Mey. Hij besluit met Klezmer melodieën o.a. uit Oekraïne. Allemaal muziek waar het hart van opfleurt.

Nieuwe luisterplaats

De luisterplaats aan de Nieuwstraat is opgeheven. Vanaf de 1e Meideun dit seizoen kan samen geluisterd worden op het pleintje voor de H. Catharinakerk, Holkerstraat 36 in Nijkerk. Het carillon klinkt daar prachtig en het zicht op de toren is heel mooi. Ieder is welkom. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. Mocht het koud zijn of nat ; hiertegen is bescherming. Alles gratis, maar een gift[je] in de houten spaarklok is heel fijn.

Na afloop bedanken we de concertgever bij de toren en kunnen we met wat drinken en een nootje met hem en met elkaar napraten. Fijn dat dit weer kan !