In januari 1973 begon in Sporthal Strijland voor de eerste keer het Nieuwjaarsvolleybaltoernooi. Op 5 januari startte de 47ste editie en waren de hogere klassen aan de beurt, Vooraf werd de vraag gesteld of er een verrassende nieuwkomer zou opstaan, een outsider zich ging manifesteren of dat een titelkandidaat weer succesvol zou zijn.

Bij de heren was Shot & Shot ( de nieuwe naam van Biggetjes TC) redelijk dominant in de poulefase. Ditzelfde was ook het geval in de andere poule bij Antilope. De Fontein en VOKO/Janse en Berkhof Tuinen waren de twee andere titelkandidaten, maar de Fontein liet tegen team 4+1 een set liggen en waardoor ze uiteindelijk derde in de poule weren en moesten strijden om de plaatsen 7/8.

Team 4+1, vorig jaar nog zevende mocht de kruisfinale spelen, maar was hierbij niet opgewassen tegen Shot&Shot. De andere kruisfinale tussen Antilope en Doe maar wat joh werd gewonnen door Antilope. Hierdoor kwam er een reprise van de finale van 2017 en 2016, waarbij andermaal Antilope net iets tekort kwam. Het team van 4+1 werd derde door Doe maar wat anders joh te verslaan. Bij de dames ging de strijd wederom tussen Kanpai en de “Lekker met de meiden” van NVC. In de poulefase had Kanpai beide sets gewonnen; in de finale warem ze uiteindelijk na de drie de winnaar.

Op 12 januari zijn de recreanten aan de beurt, maar liefst 28 teams komen in actie in Sporthal Strijland. In de B. groep is Veldwijk Sportprijzen één van de titelkandidaten. Heijmans is een gevaarlijke outsider voor Voko/ v.d. Pol en CPJ. In de C. groep was het team van het Corlaer College in de competitie dominant en het is afwachten of zij dit ook dit jaar ook op het toernooi kunnen waarmaken. Leut koffiemakers, de winnaar van het toernooi in 2018, zal er van alles aan doen om ook op het toernooi hun titel te prolongeren. Bij de dames is alles open aangezien er dit jaar acht teams meedoen, waaronder vier nieuwe teams. Centraal Bouw zal zeker proberen om de titel weer mee naar huis te nemen.

In de D. groep zijn meerdere kandidaten die de ereplaatsen kunnen opeisen. De Rehobothschool is zeker weer een kanshebber. Life Nijkerk is zeker ook een kanshebber al is het in deze poule lastig aan te geven omdat dit een nieuwe klasse is geworden. Het team van NVC zal proberen nu goud te pakken i.p.v. zilver vorig jaar. Het is tot nu toe een groot succes geweest en 12 januari belooft een prachtige toernooi dag te worden. Het programma staat op de website van Revonij. De organisatie is ook al bezig met de voorbereidingen voor de competitie die op 6 maart van start gaat. Inschrijfformulieren komen op de site van Revonij. (www.revonij.nl)

Groep 1

 

    1. 1. Shot & Shot


2. Antilope
3.  4+1
4. Doe maar wat joh.

Da. 1 

  1. Kanpai
    2. Lekker met de meiden
    3. De Blauwe tijgers
    4. Voko/ van der Hoef