Sparta Nijkerk gaat zoals bekend de komende jaren door met het verder ontwikkelen van het meiden- en vrouwenvoetbal. In het hedendaagse voetbal is fitheid, core stability en conditie erg belangrijk. Via de businessclub zijn er contacten gelegd met eigenaar Rens Kok van Crossfit Nijkerk. (www.crossfitnijkerk.nl)

Rens weet als geen ander het belang van sporten voor lichaam en geest aan iedereen uit te leggen en daarbij zijn sporters te motiveren tot het uiterste te gaan. “Crossfit is een ideale aanvulling op voetbal en om dat de speelsters te laten ervaren zijn we de samenwerking aangegaan”.

Een aantal meiden- en vrouwenteams zullen in de wintermaanden onder deskundige begeleiding regelmatig gebruik gaan maken van de enorme faciliteiten van Crossfit Nijkerk. Uit de eerste enthousiaste ervaringen van de meiden blijkt dat het samen sporten bij Crossfit Nijkerk naast spierpijn ook veel extra teamspirit oplevert.

Op de foto bedankt sponsormanager Julia van den Bosch trainer Daan den Uijl voor de samenwerking. De meiden van de MO17-1 hebben zo te zien genoten van een pittige training.

Foto: Lodi Schoon