De zevende corona-testlocatie voor de inwoners van Gelderland-Midden opende maandag 30 november in Nijkerk. Om 8.00 uur ’s morgens meldden zich naast werklieden van de GGD ook burgemeester Renkema en wethouder Harke Dijksterhuis in het evenenementencentrum Hart van Holland aan de Berencamperweg 12. Daar starten twee testlijnen om 260 testen per dag af te nemen. De burgemeester en wethouder kregen een rondleiding voordat om half 9 de eerste klanten voor de deur stonden. Alle inwoners met gezondheidsklachten kunnen terecht in de nieuwe teststraat. Testen bij de GGD is gratis en betrouwbaar. Een afspraak maken kan via de landelijke afsprakenlijn Corona 0800-1202 of online via rijksoverheid.nl.

De gemeente Nijkerk en GGD Gelderland-Midden vinden het belangrijk dat inwoners in hun directe omgeving getest kunnen worden op het coronavirus (Covid-19). Over het algemeen kunnen inwoners binnen 24 uur terecht in de teststraat. De gemeente Nijkerk en GGD Gelderland-Midden zijn ervan overtuigd, dat zij door deze gezamenlijke aanpak een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van het coronavirus.

Harke Dijksterhuis, wethouder van de gemeente Nijkerk: ,,De opening van de teststraat in Nijkerk maakt het voor onze inwoners nog gemakkelijker om zich snel te laten testen. Afstand houden en handen wassen is het allerbelangrijkste. Testen bij klachten is daarnaast een belangrijke manier om het virus onder controle te krijgen. Ik ben dan ook erg blij met de komst van deze teststraat.”

Foto’s Kees van den Heuvel