Een paaswandeling voor het hele gezin en speciaal voor de jeugd (10-18 jaar). Niet alleen leuk voor tieners maar ook voor kinderen, ouders of opa’s en oma’s. Wandel met het eigen huishouden langs verschillende “virtuele” scènes uit het paasverhaal en beleef het samen. Van zaterdag 27 maart t/m maandag 5 april kun je deze prachtige paaswandeling zelfstandig wandelen op een moment dat het jullie uitkomt!!

Met behulp van een plattegrond (deze wordt volgende week bijgevoegd) loop je een route langs negen plekken in het centrum. Bij elke plek hangt achter het raam een poster met een QR-code. Door de QR-code te scannen kun je kijken naar een scène van een eigentijdse variant van het paasverhaal. Aan het eind van iedere scène wordt een vraag of opdracht meegegeven om tijdens de wandeling te bespreken of uit te voeren.

De volgende dingen heb je nodig om de route te kunnen lopen, de filmpjes te zien en de opdrachten te kunnen doen.

1. Smartphone met een volle batterij en een internet abonnement
2. QR scanner app (bij een iPhone werkt dit via de camera)
3. Plattegrond (eventueel printen)
4. Pen
5. Vork

Houd altijd gepaste afstand tot andere vrienden en/of gezinnen. En bekijk het filmpje en de opdrachten eventueel iets verderop zodat anderen de ruimte hebben om de QR code te scannen. Een hele mooie en gezellige wandeling toegewenst!

De Route

Nieuwe Kerkstraat nr. 106 (Eben-Haëzerkerk: ingang van Noortstraat)
Van Noortstraat nr. 36  (Het Veense Hart)
Brouwerspad  nr. 9
Dokter v.d. Kolkstraat nr. 12
Westerveenstraat nr. 30
Nieuwe Kerkstraat nr. 57

Gezegende paasdagen en hartelijke groeten,
Jeugdraad Veense Kerken