De Corlaer Cycling groep van het Corlaer college is maandagmorgen 16 mei vertrokken naar Frankrijk. De groep gaat in Frankrijk de Mont Ventoux beklimmen voor het goede doel Villa Pardoes. Om 09.30 uur werden de leerlingen uitgezwaaid door hun ouders en opa’s en oma’s. De groep leerlingen en docenten hebben als doel gesteld om 10.000 euro op te halen en te kunnen doneren aan het goede doel. De bus bracht hun naar vliegveld Rotterdam waar ze om 12.15 uur vertrokken naar Frankrijk. Na aankomst om 14.30 uur is het uitpakken en even acclimatiseren op de camping,een duik in het zwembad en een kleine fietstraining.

De dinsdag moet er nog een keer goed getraind worden om woensdag aan de uitdaging de Mont Ventoux beklimmen. Dat zal een hele klus worden… Maar er is goede begeleiding van docenten bij om ze in alles te verzorgen en te ondersteunen. Donderdag is het nog wat fietsen en genieten van de omgeving en vrijdag weer naar huis met: ik denk ik een hele levenservaring rijker. Het is natuurlijk niet alleen fietsen wat ze gaan doen. Op de avonden zal het zeker een gezellig boel worden met z’n allen. Lekker eten, een hapje en een drankje, daar zal het niet aan ontbreken.

Eerder is er al een auto met 2 docenten vertrokken naar Frankrijk met allerlei spullen: eten, drinken en snacks voor het overleven op de camping. Tevens doet de auto dienst als volgauto tijdens het fietsen.

Bron en Foto’s: Harry Koelewijn