Liefhebbers van de niet te versmaden palinglekkernij kwamen zaterdag 11 september weer goed aan hun trekken bij de inmiddels al bijna traditionele palingrookwedstrijd die bij  Grand Café De Haen in Hoevelaken gehouden werd. Er waren dit jaar zes deelnemers.

Het was voor de negende keer dat de palingrookwedstrijd in Hoevelaken gehouden werd. Over belangstelling hadden ze niet te klagen. Veel Hoevelakers waren richting de Brink getogen om de wedstrijdrokers te supporten en in de meeste gevallen een pondje mee naar huis te nemen. De jury, die bestond uit Anita van de Bor, Hannie van de Bor, Eddi van de Bor en Melvin Kleton, had er net zoals vorige jaren een zware kluif aan om tot een uiteindelijke winnaar te komen.

Het was uiteindelijk Cor Horst, de uitbater van Grand Café De Haen uit Hoevelaken, die met de eerste prijs naar huis ging met als kwalificatie ‘gaarheid top, zeer mooie kleur en mooi vettig, overtreft de rest’. Tweede werd, net als vorig jaar, Richard van de Kletersteeg met als kwalificatie ‘makkelijk van de graat, erg mooie smaak en top van kleur’. Jelle Kooloos werd derde met ‘mooie rooksmaak zonder lange nasmaak en lekkere structuur’.

Door Gerrit Steen / De Stad Nijkerk

Foto Kees van den Heuvel (op de foto Richard van de Kletersteeg)