Een volle zaal, enthousiast publiek  en veel positieve reacties waren het resultaat van het jaarconcert van muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen afgelopen zaterdag 16 maart in Sporthal De Baggelaar. In een fraai decor bood Concordia een gevarieerd programma, waarbij zowel orkest, malletband als majorettegroep het publiek trakteerden op een breed scala van muziekstijlen. Hoogtepunt van de avond was wel de finale. Deze bestond uit het nummer Copacabana, opzwepende Zuid-Amerikaanse muziek,  gespeeld door orkest en malletband met daarop een show van de majorettes. Ten slotte werd het concert afgesloten met de Aambeeld-Polka, waarbij dirigent Thomas Eveleens plaats maakte voor de Concordia Maestro 2018, Aalt Guliker. Ook nu was het weer genieten voor publiek, muzikanten en duidelijk zichtbaar ook voor Maestro Aalt, die de kunst van het dirigeren nog niet verleerd was.

Thema van dit jaar was “Van Pop tot Polka”, waarmee de bezoekers werden meegenomen in een muzikale rondleiding waarbij het publiek kon kennismaken met verschillende muziekgenres. Om het publiek te verrassen waren er geen programmakaarten  uitgedeeld en werden de nummers en optredens aangekondigd door ladyspeaker Cisca van Drie, die dat op ontspannen en gezellige wijze deed.  

Geopend werd door het orkest  met een medley van Lady Gaga, waarna orkest, malletband en majorettes elkaar afwisselden in diverse muziekstijlen zoals pop, klassiek, musical, film, country en western, big band en polka.

Het fanfareorkest o.l.v. dirigent Thomas Eveleens speelde o.a.  “In the Mood” van Glenn Miller met Mark Walet op solo trompet,  een medley van Doe Maar met Thomas van Veen op gitaar en de Aambeeld-Polka met slagwerker Rinus Kas als solist met aambeeld en hamer. Voor de klassieke muziek stond  “The magic of Mozart” op de lessenaar, een vlot gespeelde medley van bekende klassieke stukken van W.A. Mozart

De malletband, geleid door instructeur Bert Bakker, had dit jaar ook solisten ingezet: Ashley van der Velden op basgitaar bij het nummer “La Bamba” en Karin van den Hoven op keyboard in “The Phantom of the Opera”.  Ook de “The Second Waltz” en  “Sabre Dance” werden met verve uitgevoerd.

Aansluitend op het thema werden door de majorettegroep o.l.v. instructrice Alma Prins-Schurink vier showtjes gepresenteerd. Deze bestonden uit een showtje  van op “Lady Gaga”, gespeeld door het orkest, een Swing Show,  een Country Show en een Zuid-Amerikaanse show op muziek van Copacabana en uiteraard in kleurige bijpassende kleding.

Verslag Henk Kas
Foto’s Aalt Guliker en Kees van den Heuvel