In de tijd dat er, naar wij aannemen, weer een normale werkcultuur heerst en alle Corona druk achter ons ligt, gaat het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren een feest maken voor al die “Zorgkanjers” die de Nijkerkse (en omstreken) gemeenschap op de been gehouden hebben.

Alle leuke feesten vallen in het water, daar waar wij ons gebruikelijk wel thuis voelen, dat gaat een keer veranderen en wij van het koor hebben een plan gemaakt om iets te doen voor de kanjers uit de zorg.

Wij zijn zelf maar goed in een ding en dat komt in dit geval goed uit, wij kunnen goed feesten en elk optreden moet bij ons ook een feest worden.

Inmiddels hebben we een jaarlijks concert in kade 10, dit jaar doen er twee waarbij we een concert helemaal voor de zorgkanjers. We gaan vanaf het moment dat we weer op mogen treden met een grote Melkbus het publiek door voor een donatie.

Hiermee laten we zien dat de dankbaarheid van de gemeenschap komt en is er geen noodzaak om sponsoren uit de middenstand te belasten, daar is al genoeg financieel leed. Sponsoren die zich spontaan aanmelden zullen we met open armen ontvangen. Hoe meer we binnenhalen hoe mooier het feest.

Voor de Media zal er ook een uitdaging komen want we willen dit ook integraal uitzenden, radio/TV via de lokale omroepen, zodat het voor iedereen te volgen is.

Dit project kan alleen slagen als we er voor 100% voor gaan en de steun krijgen van de Media.

De datum voor het Concert voor de ZORGKANJERS is vrijdag 16 oktober 2020.

Foto Arjen Gerritsma