Een goede zorgverzekering is belangrijk. Op die manier kunt u de zorg krijgen die u nodig heeft. De gemeente Nijkerk biedt daarom inwoners met een laag inkomen de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering voor de minima (CZM) van Zilveren Kruis. Door deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente profiteert u van een uitgebreid aanvullend pakket en betaalt u minder premie dan bij een reguliere aanvullende verzekering want de gemeente betaalt een deel van uw premie.

Niet iedereen dezelfde zorgbehoefte

U kiest altijd de zorg die bij u past. Omdat niet iedereen dezelfde zorgbehoefte heeft, biedt Zilveren Kruis drie pakketten voor de aanvullende verzekering aan. Er is een beperkt pakket voor mensen met een lage zorgvraag, een midden pakket en een uitgebreid pakket voor mensen met een hoge zorgvraag. Het uitgebreide pakket vangt kosten op voor extra medische zorg zoals vergoeding voor medicijnen, eigen bijdragen Wmo, kosten voor fysiotherapie en tandartskosten en is daarom erg interessant voor mensen met hoge medische kosten.

Zilveren Kruis accepteert iedereen

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zilveren Kruis accepteert iedereen, zonder medische keuring. Op 1 januari 2018 kunt u van zorgverzekering veranderen. Uiterlijk op 12 november 2017 hebben de zorgverzekeraars hun premiebedragen en de inhoud van de verzekeringspakketten voor 2018 bekend gemaakt. Op website www.gezondverzekerd.nl vindt u informatie en kunt u uw huidige verzekering vergelijken met de CZM. Vanaf 17 november 2017 staan de juiste bedragen voor 2018 op deze site en kunt u zich aanmelden voor deelname. Heeft u vragen over deelname aan de CZM dan kunt u contact opnemen met Loket Maatschappelijke Ondersteuning van het Stadhuis (telefoon 14 033) of een afspraak maken. Heeft u vragen over de verstrekkingen kunt u contact opnemen met Zilveren Kruis; telefoonnummer 071 – 75 10 033