Op 7 juni 2021 heeft Careander in het centrum van Nijkerk, De Werkkamer geopend. De Werkkamer is een gezellige winkel met unieke cadeauartikelen, woonaccessoires, kraamcadeaus, kleding en kaarten. Deze grotendeels zelfgemaakt in het atelier of de houtwerkplaats van de Werkamer. Ook worden er producten verkocht die gemaakt zijn in andere centra van dagactiviteiten. De Werkkamer is gevestigd in de Holkerstraat 6 in Nijkerk. De openingstijden zijn: dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 16.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur. In de Werkkamer leren de medewerkers zoveel mogelijk vaardigheden om zo samen tot mooie producten te komen met als specialiteit textiel-en houtbewerking. De medewerkers bedienen ook de kassa en helpen bezoekers met het uitzoeken van een uniek en persoonlijk cadeau. Daarbij pakken ze het graag mooi in.

Cadeaus op maat

Speciale wensen of opdrachten voor bedrijven zijn altijd bespreekbaar. Bijvoorbeeld leuke cadeau-of kerstpakketten of kleine weggeefcadeaus voor bruiloft of kraamfeest. De Werkamer kan vele manieren aanbieden om producten te personaliseren.

Samenwerking met De Postkamer

De Werkkamer werkt samen met De Postkamer, een sfeervol Grand Cafe aan de Kleterstraat 21. De Postkamer heeft ook een winkel met bijzondereproducten, gericht op eten en drinken. Deze zijn zelfgemaakt in de bakkerij van de Postkamer of in de Werkamer.

Careander

Zowel de Werkkamer als de Postkamer zijn onderdeel van zorgorganisatie Careander uit Ermelo. De medewerkers krijgen vanwege een verstandelijke beperking extra begeleiding bij hun werk. Ze maken zekf de producten in het atelier of de houtwerkplaats en ze zijn verantwoordelijk voor de verkoop in de winkel. Zo krijgen ze de kans om te leren en hun talenten te ontdekken.

Bron en Foto’s: Harry Koelewijn