De gemeente heeft diverse vragen gekregen over het organiseren van de Sinterklaasintocht door de Nijkerkse Ondernemersvereniging (NOV).

De reactie van burgemeester Gerard Renkema: “De NOV heeft een vergunning aangevraagd voor de jaarlijkse intocht van Sinterklaas op zaterdag 18 november. Voordat we een vergunning verstrekken vragen we advies van een aantal andere partijen, waaronder de politie. De politie heeft opmerkingen gemaakt over de veiligheid. Er stond al een overleg met de NOV gepland voor maandag 2 oktober om de vergunningsaanvraag en de opmerkingen van de politie verder te bespreken. Ik heb de overtuiging dat we hier samen uitkomen.”

“Veiligheid bij een evenement is belangrijk, maar we moeten dat wel zo invullen dat organisaties hier op een passende manier invulling aan kunnen geven. Daar kunnen we als gemeente ook bij helpen. De NOV organiseert de Sinterklaasintocht in Nijkerk al jarenlang op een fantastische manier. Het is een belangrijk evenement en daarom gaan we er alles aan doen om de vergunning gewoon te verlenen.”