Op 22 juni 2006 openden Bernard Pater en Ellen Andeweg de deuren van Bruna Nijkerk aan het Singel in Nijkerk. Het avontuur begon al eerder toen zij gevraagd werden door Postkantoren BV (op dat moment hun werkgever) deel te nemen aan een pilot om in het pand aan de Kleterstraat een Bruna en Postkantoor te integreren. ‘Na een aantal jaren met succes in deze formule werkzaam te zijn geweest besloot Postkantoren BV om de Postkantoren te gaan sluiten. Dit was het moment om samen met collega Ellen Andeweg een Bruna franchise op te starten op het Singel 32’, aldus Bernard. Dit was in juni 2006. We wilden dat er een volledig Postkantoor voor Nijkerk behouden zou blijven en dit was de uitgelezen mogelijkheid om dit te verwezenlijken.

Het postkantoor, destijds achterin de winkel geplaatst, werd na een paar jaar niet gecontinueerd. ‘Dit zijn besluiten waar wij helaas geen invloed op hebben gehad’, zegt Bernard. ‘Wij zijn daarna naar het pand aan het Singel 34 verhuisd, omdat we van mening waren dat de winkelbeleving op deze locatie nog beter tot zijn recht zou komen. ‘Die 15 jaar zijn voorbij gevlogen’, zegt Monique Pater, die sinds 2020 het stokje van Ellen heeft overgenomen.

‘We zijn heel blij dat we in de uitdagende tijd van tegenwoordig, nog steeds het vertrouwen van onze klanten krijgen. De gesprekken en steunbetuigingen tijdens de Corona periode hebben ons duidelijk gemaakt welke maatschappelijke functie we vervullen in Nijkerk. De steun van onze klanten was  hartverwarmend. We willen langs deze weg iedereen hier nogmaals voor bedanken’, zeggen Monique en Bernard. Om het jubileum te vieren heeft Bruna Pater een aantal leuke kortingsacties voor haar klanten bedacht. Vraag er gerust naar als in de winkel bent.