De bibliotheek in Nijkerk heeft een eigen Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Het Informatiepunt Digitale Overheid is er voor mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening en vragen hebben over het zaken doen met de overheid. Het informatiepunt is ondergebracht in de bibliotheek, maar het is welzijnsorganisatie Sigma die belast wordt met de uitvoering. Daarvoor hebben ze een cursus gehad. De informatiepunten zijn laagdrempelig en mensen kunnen er makkelijk binnenlopen. Wethouder Nadya Aboyakoub verrichtte woensdagmiddag 16 juni de opening.
Mensen kunnen bij het informatiepunt terecht met vragen over de overheid. Denk aan vragen over huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belastingen, rijbewijs, zorg en toeslagen. De medewerkers van het informatiepunt helpen zoeken naar de juiste informatie. Bij persoonsgebonden vragen wordt doorverwezen naar lokale partners, zoals sociaal raadslieden, welzijnsinstellingen, Humanitas, Formulierenbrigade, vak- en ouderenbonden, cliëntenvertegenwoordigers MEE, cliëntenondersteuners van de gemeente en zorgkantoren.

Waarom een IDO bij de Bibliotheek? Projectleider Mandy Smink geeft uitleg. “De overheid heeft de bibliotheken gevraagd om dit te doen. Het IDO is voor mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening en vragen hebben over het zaken doen met de overheid. We zijn er als Bibliotheek voor lezen, leren, informeren en participeren. Juist die laatste twee maken dat IDO en Bibliotheek zo goed bij elkaar passen. De bibliotheekmedewerkers hebben een speciale training gevolgd. Ze weten goed wat de aangesloten overheidsinstanties doen. Ook verwijzen ze door naar lokale organisaties in de eigen gemeente die hulp bieden.” Een goed initiatief aldus de wethouder omdat zo de drempel om hulp te vragen laag wordt gehouden. Zeker als je bedenkt dat 1 op de 5 mensen ouder dan 12 jaar niet “digiwijs” is.

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Werk zoeken. Een woning zoeken. Een rijbewijs verlengen. Of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moeten mensen wel kunnen omgaan met een computer en een DigiD kunnen aanvragen. Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als iemand eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het vaak minder moeilijk dan gedacht. Vaak hebben computergebruikers ook sneller antwoord. Bibliotheek Nijkerk geeft deze cursussen, namelijk: Werken met de computer (Klik en Tik), en werken met websites van de overheid (Digisterker). Voor iedereen dit iets wil regelen via de computer en wel wat hulp kan gebruiken. In de Bibliotheek geven de medewerkers graag meer informatie over de computercursussen.

 

Meer info over IDO en computercursussen vindt u op de website: www.bibliotheeknijkerk.nl

Foto Kees van den Heuvel