Op de Dag van de Democratie, woensdag 15 september, lanceert de Bibliotheek Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken samen met drie Nijkerkse mediakanalen waaronder onze collega’s van A1 Media Groep en De Stad Nijkerk het platform ‘Kiezen voor Nijkerk’. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 slaan deze organisaties de handen ineen om een brug te slaan tussen de lokale politiek en de inwoners.

Het initiatief is van groot belang voor de inwoners van de gemeente Nijkerk, zo vindt Peter Langbroek van A1 Mediagroep: ,,Er wordt steeds meer door de landelijke overheid aan de gemeenten overgelaten. Beleid kan dus meer op de inwoners worden toegesneden. Hoe gebeurt dat in Nijkerk? Welke partij maakt daar welke keuzes in? Hoe goed weet de burger wat de partijen willen en omgekeerd? Beleid in en over je achtertuin, als het ware. Daar moet je tijd voor maken om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken.”

Door het laatste nieuws, interviews, achtergrondverhalen en activiteiten rondom de gemeenteraadsverkiezingen te bundelen op één plek, hoopt de werkgroep die keuze te vereenvoudigen. ,,Wij begrijpen dat alle verkiezingsprogramma’s doornemen niet iedereen zijn hobby is. Het is aan ons om die vertaalslag te maken van de lokale politiek naar de burger. Een zo compleet mogelijk beeld schetsen en ook juist de verschillen tussen partijen zichtbaar te maken. Zodat inwoners met genoeg kennis richting dat stemhokje kunnen”, aldus redacteur en journalist Sanne Koudijs van de Stad Nijkerk.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl