Het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren geniet van een prachtig weekeinde in Duitsland. Onder meer is daarbij Winterberg bezocht. In Nederland is het soms bar en boos met de weersomstandigheden, in Duitsland hetzelfde verhaal. De eerste tussenstop in Netterden was echt regenachtig, koud en veel wind maar gelukkig brandde de kachel binnen. Met overheerlijk koffie en gebak was het goed toeven. Daarna zou het koor een kerstmarkt in Oberhausen bezoeken maar vanwege het slechte weer hebben zij dat maar voorbij laten gaan. Er was wel een tussenstop langs de autobaan om de benen te strekken en voor de inwendige mens te zorgen. Vervroegd kwam het gezalschap in het hotel in Winterberg aan waar er een goede ontvangst was en zijn ze persoonlijk door de eigenaar van het hotel verwelkomd.  

Tot het diner konden zij zichzelf vermaken en een drankje aan de bar gebruiken. Voor het diner kregen zij van het hotel een bubbel welkomstdrankje, heerlijk! Het diner was super en voor liefhebbers was er ook onder deskundig leiding van juffrouw Fleur een mogelijkheid om deel te nemen aan een fakkelwanding. De fakkels vielen gauw uit vanwege de regen, dus in het donker wandelen. Dat was best afzien in de regen en wind, koud, heuvel op, heuvel af en daarbij waren de paden spekglad. Gelukkig had Fleur de route van een uur iets ingekort vanwege de omstandigheden. Helemaal nat en vermoeid kwamen de koorleden in het hotel aan. Nog even bijkomen en daarna gingen zij naar de mooie klanken uit de zestiger jaren van The Maros beluisteren. Even na middernacht gingen velen met voldaan gevoel naar bed.

Ook de dag erna bleef het maar regenen in Winterberg. Na het ontbijt kon het koor met Fleur een boswandeling van 1,5 uur maken. Echter, alleen de echte diehards (13 volwassenen en 2 kinderen, waarvan 2 volwassenen en 2 kinderen niet lang daarna hebben afgehaakt) gingen met haar mee wegens het slechte weer. Ook vandaag werd de route vanwege het slechte weer een stukje ingekort. Fleur wist van de omgeving van Winterberg veel te vertellen. Zo ook dat er veel watervoorraad in grote bassins worden ingewonnen om vervolgens straks spuitsneeuw van te kunnen maken, de grootste van de wereld. Daarna zijn de diehards nog bij de winkelcentrum van Winterberg ingegaan maar door de vermoeidheid toch weer snel naar het hotel. Voor de meesten die niet met de boswandeling niet hebben meegedaan was natuurlijk goed toeven. Om klokslag 18.00 uur begon het vijf gangen kerstdiner met tussendoor het optreden van de Zeemanskoor uit Nijkerk. Bijzonder was ook dat het personeel van Der Brabander in avondkleding het koor gingen bedienen. Het was een feeëriek beeld! Na  het diner begon de The Maros de muzikale omlijsting over te nemen. Het was bijzonder leuk en gezellig. Velen gingen ook de dansvloer op. Ondanks het de vele regens hebben zij toch leuke dagen gehad.

Kees van den Heuvel