De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben hun ongeslagen status na de winterstop vastgehouden door in Wilnis met 2-5 te winnen van CSW VR1. Een belangrijke overwinning, omdat CSW, dat net boven de degradatiestreep staat, nu op een achterstand van 10 punten gezet is en handhaving van de Spartanen in de 1e klasse zo goed als veilig gesteld lijkt. Door de overwinning steeg Sparta Nijkerk bovendien naar een zeer verdienstelijke 5e plaats op de ranglijst.

De thuiswedstrijd tegen CSW werd met 1-2 verloren en dus waren de Spartanen gewaarschuwd. Desondanks begon CSW wat beter aan de wedstrijd. Sparta was erg slordig aan de bal, maar kwam in de 9e minuut toch op voorsprong door Ilse van Walsem, die na een snelle uitbraak de keepster omspeelde en de bal in het lege doel kon schieten. Een kleine 10 minuten later wist Jolien van Looijengoed de score te verdubbelen door goed druk te zetten op de verdediging van CSW. Het spel was bepaald niet goed, maar na 25 minuten was het al 0-3 (doelpunt Ilse van Walsem, assist Jolien van Looijengoed). Vlak voor rust werd het 0-4 door het derde doelpunt van Ilse van Walsem (prima steekbal van Elvira Dokter) en scoorde CSW de 1-4 via een fraai afstandsschot in de kruising.

De tweede helft had op papier afgedaan kunnen worden. Het was erg rommelig. De Spartanen hadden moeite om er voetballend doorheen te komen en ook CSW was niet bij machte om gevaarlijk te worden. De laatste 10 minuten kwam er toch nog wat leven in de wedstrijd en kreeg Sparta Nijkerk een paar goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Ilse van Walsem deed dat nog in de 85e minuut, maar in blessuretijd kwam de marge weer op 3 doelpunten toen CSW opnieuw van grote afstand het net wist te vinden.

Een verdiende zege van Sparta Nijkerk. Het is uitstekend op dreef na de winterstop. Komende zaterdag wacht een nieuwe uitdaging, als koploper Jodan Boys VR1 op bezoek komt in Nijkerk.

Verslag: Hans Stam