Meer dan 50 jeugdige basketbalspelers, onder wie jeugdleden van Sparta Basketball Nijkerk, beleefden de tijd van hun leven tijdens het basketbal-kamp van Big Shots in de Amersfoortse sporthal Zielhorst. Onder leiding van hoofdcoach én international Leon Williams was de jeugd vier dagen bezig met de bal, de basket en is er vooral veel plezier.

Leon Williams is een grote naam in basketballand. De 30-jarige Amersfoorter is international voor Oranje sinds 2013. Hij begon ooit bij Crackerjacks in zijn geboorteplaats en speelde onder meer voor Rotterdam, Landstede Zwolle, het Duitse BG Göttingen, het Spaanse TAU Castellon en tegenwoordig gooit hij de ballen in de basket voor het Groningse Donar. Hij is de hoofdcoach van het basketbalevenement dat voor de eerste keer in Amersfoort gehouden wordt. Williams wordt geassisteerd door onder anderen international Olaf Schaftenaar.

,,Het is geweldig leuk om dit te mogen doen”, vertelt Williams. ,,Ik deed zelf ook ooit aan dit soort kampen mee. Je leert andere kinderen kennen en je hebt heel veel plezier. Ik keek er elke zomer reikhalzend naar uit. In mijn tijd was dit evenement nog niet in Amersfoort. Toen moesten we nog helemaal naar Groningen.’’

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Jaap van den Broek