H1 Flevo heeft zaterdagavond een overwinning behaald in het verre Winterswijk. De wedstrijd begon stroef aan de kant van Flevo maar ondanks het stroperige spel wist Wouter Haandrikman met een mooi schot in de bovenhoek het eerste doelpunt te scoren. Na dit doelpunt kabbelde de wedstrijd wat voort. Het was pas nadat Jelle Gijtenbeek en Rob Jansen deel ging nemen aan het spel dat het bij Flevo begon te draaien. De puzzelstukjes begonnen hierdoor op hun plek te vallen en Flevo sloot de eerste periode af met een 2-5 voorsprong.

De tweede periode liet Flevo het initiatief over aan Winterswijk wat resulteerde in een magere 3-6 voorsprong voor Flevo. Het was pas in de derde periode dat Flevo het spel echt naar zich toe begon te trekken. Flevo talent Mathijs Jut liet zijn klasse zien en scoorde twee maal op rij. En ook topscorer Mark Stolk liet zich gelden met een paar weergaloze doelpunten. In de vierde periode liet een ontwapenende Jurjen Engelsman zien dat hij ondanks zijn leeftijd nog steeds bij de grootste van Flevo hoort, met een paar onnavolgbare acties waar zelfs het publiek van Winterswijk een applaus voor over had. Eindstand 7-13 in het voordeel van Flevo.

Doelpuntenmakers: Mark Stolk (4) Wouter Haandrikman (2) Mathijs Jut (3) Jelle Wiersma (1) Jelle Gijtenbeek (1) Rob Jansen (1) Ingmar Loos (1)

Verslag: Rob Jansen