Na een aantal weken zonder competitieverplichtingen mochten de badmintonners van BC Hoevelaken eindelijk weer aan de bak. Het mixteam van BCH mocht zelfs twee keer komen opdraven om ook nog een wedstrijd tegen Leerdam in te halen. Deze stond vrijdagavond op het programma in sporthal De Slag.

Waar Harry van de Hoef net terug was van een ‘griepverlof’ moest het team het wel doen zonder Joke Meijer. Ellen Hofman bleek een waardige vervanger. Samen met Greta wist ze bijna verrassen in hun dubbelpartij (21-23 / 10-21). Casper en Harry bleken te sterk in hun dubbel en wonnen in 2 games. Van de 4 enkel partijen wist bij Hoevelaken alleen Casper te winnen, al kwamen Ellen, Greta en Harry (3 games) dichtbij. Met een 4-2 achterstand startten zij aan de laatste mixdubbelpartijen. Waar Greta en Casper geen moeite leken te hebben maakte Ellen en Harry er een mooi gevecht van, die toch in twee games, maar met een verlenging gewonnen werd (25-23 / 21-17).

Op zondag mocht het team wederom optreden, nu uit tegen Badso in Soesterberg. Ondanks de maximale overwinning, ze wonnen alle partijen en dus de wedstrijd met 8-0, waren een aantal onderlinge partijen erg spannend. Casper en Stan wisten hun eerste game ternauwernood te winnen (26-24) en wonnen ook hun tweede game. Greta en Tamara hadden het ogenschijnlijk makkelijker (2x 21-13). Stan wist, in zijn enkelpartij, pas in de beslissende derde game met verlenging af te rekenen met zijn tegenstander en ook Greta had een derde game nodig. Ook de mixdubbel van gelegenheidsduo Tamara en Stan viel ten prooi aan BCH, maar ook pas in een zeer spannende derde game.

Met een gelijkspel en grote overwinning nestelt BCH zich voor nu aan kop in de competitie met 23 punten uit 4 wedstrijden, maar met 3 partijen in hun kielzog, alle drie op maar drie punten achterstand. Volgende week een direct confrontatie met een van die team, De Kantjils in Wageningen.

Ondertussen speelde het herenteam aantal kilometer verderop hun wedstrijd in en tegen Huizen. En ook zijn wisten hun wedstrijd met het maximaal aan punten te winnen, 8-0. In geen van de partijen was het echt spannend, ze werden allemaal in straight games gewonnen met ook nog een zeer groot verschil. Bart, Christiaan, Kees en Roy konden dan ook snel huiswaarts en 8 punten in de sporttas. Zij staan nu op een tweede plaats, 8 punten achter BC Inside’82, maar hebben nog 1 wedstrijd in te halen. Volgende week vrijdag spelen zij echter tegen elkaar in Baarn en kan BC Hoevelaken dus op gelijk hoogte komen.

Kortom, een zeer succesvol weekend voor de Hoevelakense badmintonner, maar de competitie is nog lang niet ten einde.

Bron en Foto: Casper van de Pol