Op vrijdag 10 juni organiseert de Lions Club Nijkerk het wijnproefevenement Babbelen met Bubbels. De wijnproeverij – voor ladies only – is terug van weggeweest en heeft als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Parentshouses Nijkerk. Op de Holkerstraat wordt tijdelijke woonruimte voor ouders in en rond een scheiding gerealiseerd. Om de kamers zo gezellig mogelijk in te richten is veel geld nodig. Om Stichting Parentshouses hiermee te helpen wordt Babbelen met bubbels opnieuw opgetuigd. Tijdens het wijnproefevenement zijn verschillende zomerwijnen te proeven en te bestellen. Ook is er een modeshow van damesmodezaak Duo Duo. Aan het einde van de avond worden cadeaus als beautybehandelingen, giftcards, mode-items, sieraden en tassen verloot. De cadeaus zijn gedoneerd door ondernemers die het goede doel een warm hart toedragen. Babbelen met bubbels wordt gehouden op het Engelse Plein bij Kade 10. De wijnproeverij wordt verzorgd door Wijnhandel & Slijterij De Moor. Een entreeticket kost € 15,- per persoon en dit is inclusief het proeven van alle wijnen en hapjes. Meer informatie ook via babbelenmetbubbels.nl.

Stichting Parentshouses in Nijkerk

Stichting Parentshouses wil op verschillende plaatsen in de regio tijdelijke woonruimte inrichten voor ouders in en rond een scheiding. Dit zodat zij in de buurt van hun kinderen kunnen blijven wonen. Het verblijf is altijd tijdelijk; maximaal een jaar. Het is belangrijk dat ouders in de kwetsbare tijd van een scheiding in contact met hun kinderen blijven. Het is een verdrietige en drukke tijd met onder meer het zoeken naar nieuwe woonruimte en het opstellen van een ouderschapsplan. Het verblijf in een parentshouse biedt rust en ruimte voor de ouders en de kinderen. Daarom is het ook fijn dat de opvangruimte gezellig wordt ingericht voor een zo prettig mogelijk verblijf, vooral voor de kinderen die komen logeren. Momenteel is de stichting bezig met een parentshouse aan de Holkerstraat. Op vrijdag 10 juni zal een bestuurslid van de stichting uitleg geven over het project. De opbrengst van de tickets, de verkoop van de lootjes en de bestelde wijnen wordt volledig gedoneerd aan Stichting Parenthouses Nijkerk.

Lionsclub

Een Lionsclub is een serviceclub en de leden werken op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen voor een betere samenleving. De serviceclub organiseert activiteiten waarbij geld voor goede doelen wordt ingezameld. Daarnaast steekt de club ook veel tijd en energie in immateriële dienstverlening; dus het leveren van handjes, maar ook als er kennis en expertise wordt gevraagd kan een Lionsclub worden ingeschakeld. Lionsclub Nijkerk maakt deel uit van de wereldwijde associatie Lions International. Voor meer informatie over de Lionsclub Nijkerk: nijkerk.lions.nl.

Foto Mathilde Dusol