Veensche Boys heeft onfortuinlijk verloren in haar eerste optreden in de TOTO KNVB-beker. Van zondag vierde divisionist HVCH werd zaterdag 12 augustus met 2-1 verloren. Voorafgaand aan het duel was er een minuut stilte voor de overleden oud-voorzitter Ton van de Haar. Het elftal speelde met rouwbanden.

Veensche Boys kwam aanvankelijk sterk uit de startblokken. Het zette de ploeg uit Heesch flink onder druk wat leidde tot een goal in de tiende minuut. Corne Parol schoot de bal aanvankelijk in, maar in de rebound maakte Julian Buitenhuis het karwei af. Daarna had nog best wat vaker kunnen worden gescoord, maar Veensche Boys verzuimde het overwicht te verzilveren.

Het duel kantelde. HVCH lukte het halverwege het duel om binnen een tijdsbestek van drie minuten het verschil te maken en doelman Jordy Deckers te verschalken via goals van Yannick van den Berg en Aram Pusters. In de tweede helft werd de druk met name door aanvoerder Nico van den Brom flink opgevoerd, maar de vele kansen werden niet meer benut. En zo eindigt het TOTO KNVB-bekeravontuur al na één wedstrijd. Tekst  Kees van den Heuvel, Foto Kees van den Heuvel en Aalt Guliker