Afgelopen weekend stond er een complete damesploeg van AV Nijkerk aan de start van de landelijke atletiekcompetitie. Voor de atletiekvereniging uit Nijkerk is dit een unieke gebeurtenis. Sinds de oprichting in 1978 heeft er nog nooit een damesploeg aan de start gestaan bij dit evenement. De competitie voor ploegen bestaat uit 3 wedstrijden, waarbij de gehele ploeg in actie komt op een aantal technische- en looponderdelen.

Trainers Arend van Zessen en Remco Rijerkerk hebben het dit jaar mogelijk weten te maken door een combinatie van een aantal baanatletes te koppelen aan een aantal atletes die voornamelijk tijdens de stratenwedstrijden te bewonderen zijn. Door goed te kijken naar de onderdelen is er een goede mix gevonden binnen de ploeg. De jonge, over het algemeen onervaren ploeg bestaat uit 4 junioren en 4 senioren.

Bij het samenstellen van de ploeg zijn er geen hoge verwachtingen uitgesproken. Het motto van de ploeg is dan ook “Deelnemen is belangrijker dan winnen”. Maar met enige trots weten de 2 trainers te vermelden dat er heel goed door deze dames wordt gepresteerd. Bij de eerste wedstrijd in Zeist, wist deze onervaren ploeg een 5de plaats te behalen en in het landelijke klassement een 24ste plaats (3de divisie). Afgelopen zondag in Nieuwegein was er wederom een 5de plaats weggelegd voor ze en staan ze nu 28ste in het landelijke klassement.

Voor de atletiekvereniging uit Nijkerk een mooie opsteker. Remco Rijerkerk ziet de laatste jaren een groei van het aantal baanatleten en zeker de leeftijd ervan. 10 jaar geleden was de leeftijd hooguit 15 jaar van de oudste atleten. Nu lopen er ook senioren rond op de baan. Ook de aansluiting met de afdeling “hardlopers” is de laatste jaren gegroeid. Dat heeft tot deze samenwerking geresulteerd. Iets waar ook Arend van Zessen heel erg blij van wordt. Beide trainers hebben al met elkaar afgesproken dat er komend jaar ook weer een senioren herenploeg aan de start gaat verschijnen van deze competitie. Dat is ook alweer ruim 30 jaar geleden.

Zondag 2 juli staat er nog een wedstrijd voor de dames op het programma in Almere. Ze kunnen nu al terugzien op een geslaagd experiment.